Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą!

 

Nasze specjały do skosztowania w karczmie w skrócie:

ZNANY KUCHARZ REMIGIUSZ RĄCZKA POLECA:                                                                      

  • Burger z jelenia z sosem barbecue i surówką Colesław                      
  • Gulasz z dziczyzny podany na plackach z blachy

 

ŚNIADANIA:

  • Jajecznica na maśle (3 jajka, masło, grzanki lub chleb)
  • Jajecznica na boczku (3 jajka, masło, grzanki lub chleb)
  • Jajka sadzone na boczku  (3 jajka, masło, grzanki lub chleb)                                     

PRZYSTAWKI:                                                                                                                                                                                                                            

  • Łoscypek smażony z żurawiną (3szt.)                                                                       
  • Łoscypek zawijany w boczku (3szt.)                                                                    
  • Befsztyk po tatarsku podany z chlebem i musztardą   200 g 
  • Tatar z jelenia   200 g 
  • Zestaw   piwosza                                                                                          

(sery panierowane, mozzarella, serowe kulki z jalopenio, krążki cebulowe, cheddar  w panierce, pierogi zasmażane, sos czosnkowy, sos słodko-kwaśny)

 

ZUPY:

  • Kwaśnica  300 ml 
  • Żurek 300 ml 
  • Żurek w chlebku 300 ml 
  • Rosół z makaronem   300 ml 
  • Krem borowikowy z grzankami 300 ml (sobota-niedziela)
  • Barszcz czerwony czysty 300 ml   
  • Barszcz z krokietem   450 ml 
  • Barszcz z uszkami     400ml     

                                              

REGIONALNE  SPECJAŁY

PLACKI ZIEMNIACZANE PIECZONE NA BLASZE:

Jadło Drwala 550 g 

         (placek ziemniaczany z gulaszem i surówką z kapusty kiszonej)

Placki ziemniaczane do wyboru:       3 szt./5 szt.

* solo                                                                                                             

* z masłem                                                                                                     

* ze śmietaną                                                                                                 

* z boczkiem                                                                                                  

* z borowikami     

                                                                                        

PIEROGI LEPIONE RECZNIE:

  • Pierogi z mięsem (8 szt.)                                                                                   
  • Pierogi z kapustą i grzybami (8 szt.)                                                                    
  • Pierogi ruskie (8  szt.)                                                                                   
  • Pierogi z dziczyzną (8szt.)                                                                                   
  • Pierogi z owocami / sezonowo  (8 szt)                                                                
  • Pierogi ze szpinakiem (8 szt)                                                                           
  • Pierogi z baraniną (8 szt.)                                                                

KORYTO  PIEROGÓW

(6 szt. z mięsem, 6 szt. z kapustą i grzybami, 6 szt. ukraińskie)

 

DZICZYZNA:

  • Pieczeń z dziczyzny w sosie własnym
  • Do dziczyzny proponujemy sos borowikow oraz kluski śląskie i modrą kapustą

 

BARANINA:

  • Pierogi z baraniną                                                         
  • Pieczeń barania                                                                                                    

KORYTKA:

 

* małe (4 mięsa)                                                                                                 

kotlet schabowy (100g), roladka z brokułem – duszona (150g), golonko (ok.500g), żeberko (200g), pierogi (8szt.), łoscypek (2szt.), kabanos z dziczyzny (2szt.), ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana, musztarda, chrzan

 

* średnie (7 mięs)                                                                                               

2 x kotlet schabowy (100g), 2 x roladka z brokułem – duszona (150g), golonko (ok.500g), 2 x żeberko (200g), pierogi (12szt.), łoscypek (4szt.), kabanos z dziczyzny (4szt.), ziemniaki opiekane , kapusta zasmażana , musztarda, chrzan

* duże (15 mięs)                                                                                                  

4 x kotlet schabowy (100g), 4 x roladka z brokułem – duszona (150g), 2 x rolada wołowa,           golonko (ok.500g), 4 x żeberko (200g), pierogi (16szt.), łoscypek (8szt.),                                     kabanos z dziczyzny (8szt.), ziemniaki opiekane , kapusta zasmażana , musztarda, chrzan

                                                    

DANIA GŁÓWNE:

 

  • Rolada śląska z kluskami śląskimi i modrą kapustą  550 g 
  • Pieczeń z karczku w sosie pieczeniowym  z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną 650 g 
  • Polędwiczki wieprzowe przeplatane łoscypkiem  z ziemniakami opiekanymi                    i buraczkami (sos borowikowy/sos żurawinowy) 600 g 
  • Ozór wołowy w chrzanie z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty 550 g
  • Pręga wołowa w sosie własnym z kluskami śląskimi i duszonymi warzywami 600 g
  • Żołądki z gęsi w sosie chrzanowym 600 g
  • Szaszłyk drobiowy, ćwiartki ziemniaków w sosie słodko-pikantnym i sałatką mix 600 g
  • Golonko pieczone – płatne wg wagi (podane z chrzanem, musztardą i chlebem) 100 g  
  • Filet drobiowy-panierowany z frytkami i zestawem surówek  500 g 
  • Żeberko na kapuście zasmażanej z ziemniakami opiekanymi    650 g 
  • Kotlet schabowy smażony na smalcu  z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną   650 g    

 

BURGER

1. Burger wołowy w zestawie z frytkami i sosem                     

(mięso wołowe 100% (200g), bułka pszenna, sałata, pomidor, ogórek, cebula czerwona, sos firmowy)

2. Burger wołowy w zestawie  z frytkami i sosem                                                      

(mięso wołowe 100% (200g), bułka pszenna, jajko, boczek, sałata, pomidor, ogórek, sos firmowy)

 

RYBY:

  • Dorsz panierowany, ziemniaki opiekane,  surówka z kapusty kiszonej 500 g 
  • Łosoś z grilla, ryż z warzywami i groszkiem cukrowym 600 g
  • Pstrąg smażony – płatne wg wagi  100 g  ,(podany z frytkami i zestawem surówek)150 g/ 150 g  

 

SAŁATKI:

  • Sałatka z kurczakiem  400 g 
  • Sałatka z łososiem wędzonym   400 g 

DZIECIĘCE PRZYSMAKI:

 

  • Paluszki Scooby'ego (nuggetsy z kurczaka, frytki, surówka z marchewki)300 g
  • Kopytka z serem (kluseczki ziemniaczane z cukrem i serem) 200 g
  • Naleśnik z czekoladą i bananami                                                  
  • Naleśnik z serkiem i musem malinowym                                     
  • Mini Burger z kurczakiem   (filet z kurczaka panierowany w panko, sałata, pomidor, ogórek, ser)     200 g

 

 





Pliki do pobrania: